Wat is de beste schoonheidsbehandeling?

Dat is een vraag waarvan het antwoord verschilt per persoon omdat iedere huid anders is. Daarom een uitleg wat de 3 populairste schoonheidsbehandelingen zijn van dit moment zodat je zelf een idee kunt krijgen welke voor jou het meest geschikt is.

Dit zijn de 3 populairste gezichtsbehandelingen van dit moment:

1 Microdermabrasie
2 Aquafacial/waterbrasie/aquapeel
3 Chemische peeling

1.Wat is microdermabrasie

Microdermabrasie is een niet-invasieve procedure waarbij kleine kristallen of andere exfoliërende oppervlakken worden gebruikt om de oppervlakkige laag dode huidcellen te verwijderen. Wanneer u het stratum corneum of de bovenste huidlaag verwijdert, interpreteert het lichaam het als een verwonding. Het vervangt dan snel de verloren huidcellen door nieuwe, gezonde huidcellen. De hele procedure duurt meestal ongeveer 20 tot 30 minuten voor het gezicht. De machines kunnen de huid polijsten en polijsten met een stroom van fijne kristallen of een diamantpunt, terwijl sommige ook losse huidcellen van het gezicht stofzuigen.

Is microdermabrasie veilig?

Ja. Veel mensen kiezen zelfs voor microdermabrasie boven chemische peelings en laserbehandeling omdat het over het algemeen veiliger en kosteneffectiever is. De procedure is misschien wat ongemakkelijk, maar mag geen pijn doen. Je huid zal daarna echter wat zacht zijn en een beetje rood. Hoeveel kost en een professionele microdermabrasie? Afhankelijk van de specialist die u bezoekt, kunnen behandelingen tussen de € 40 en € 120 kosten voor één behandeling.

Werkt microdermabrasie?

Afhankelijk van hoeveel behandelingen je hebt, zul je een verandering merken in de helderheid, elasticiteit en textuur van je huid. De meeste dermatologen bevelen ongeveer elke vier weken aan. En de beste resultaten worden meestal gezien door mensen in de vroege stadia van veroudering, tussen 35 en 50 jaar.

Voordelen van microdermabrasie

Mensen met ongelijkmatige pigmentatie, fijne lijntjes en verstopte poriën kunnen profiteren van een reeks microdermabrasiebehandelingen. De procedure stimuleert de bloedstroom, wat de voeding die aan de huidcellen wordt geleverd, verhoogt. Dit verbetert de celproductie, wat de elasticiteit en textuur van de huid verbetert. Dus als u littekens heeft, kan dit het uiterlijk van acnelittekens helpen verminderen. Het wordt echter niet aanbevolen als u huidaandoeningen heeft zoals rosacea, eczeem, actieve zonnebrand, herpes, lupus, open zweren, psoriasis, kwetsbare haarvaten of actieve acne. Dit kan de huid irriteren en verdere puistjes veroorzaken.

Je kunt ook om jezelf een doe-het-zelfbehandeling te geven, er zijn er microdermabrasie thuis sets bijvoorbeeld met de I can Micro. Hier worden goede reviews over geschreven en kun je jezelf in kuurverband behandelen. Met een kuurverband bouw je de resultaten geleidelijk op en haal je de beste resultaten. Eventueel kun je de behandeling nog combineren met jouw wensen zoals een lift techniek voor het liften van de.

2. Wat is aquabrasie/ aquafacial/ waterfacial/ waterbrasie?

Laat duidelijk zijn dat exfoliëren is een van de beste manieren om je huid te verjongen en te verfrissen. Omdat dode huidcellen, vuil van buiten af maar ook afscheiding van de talgklieren van het huidoppervlak worden verwijderd, worden ze vaak gebruikt om de vermoeide, door de zon beschadigde huid en verstopte poriën te reinigen en verfrissen.

Maar veel exfoliërende behandelingen zoals het hierboven genoemde microdermabrasie en chemische peelingen kunnen irriterend en uitdrogend zijn, vooral voor gevoelige huidtypes. Door de bovenste laag van de huid te verwijderen, kunnen nieuw blootgestelde huidcellen kwetsbaar zijn voor uitdroging en de barrièrefunctie van de huid verminderen.

Werkt een aquapeel/waterfacial/waterpeeling?

Overduidelijk werken peelingen, zeker deze water peeling. Maar wat deze peeling zo populair maakt, is dat het niet de bijwerkingen heeft van traditionele peelingen zoals microdermabrasie en de chemische peelingen. De hydra/aqua peeling gebruikt koelend water onder hoge druk om de huid weer naar boven te halen, de poriën schoon spoelt, en exfolieert terwijl het vocht en zuurstof in de huid brengt. Deze behandeling is beschreven als “een grondige wasbeurt voor je gezicht” of “een huidreiniging met hogedrukslang”, maar hoewel deze vergelijkingen niet erg glamoureus zijn, zijn de resultaten van de waterpeeling verbluffend. Net als conventionele microdermabrasie, is de waterpeeling een handmatige exfoliant met een beauty apparaat met aanpasbare instellingen om de diepte en intensiteit van de peeling aan te passen aan jouw huidtype. Maar in plaats van van kristallen, gebruikt het stralen (zout)oplossing om de huid te polijsten. Het maakt gebruik van een zeer nauwkeurige opzetstuk die de huid behandelt met een intensieve stroom water als peeling. Dit verwijdert de opbouw van de huid aan de oppervlakte, maakt fijne lijntjes glad, verwijdert hardnekkige mee-eters en brengt zuurstofdeeltjes dieper in de huidlaag. Een verkoelende, pijnloze behandeling, het is de perfecte behandeling voor zomerse hitte, waardoor de huid weer verfrist is zonder roodheid of irritatie te veroorzaken.

Voordelen Aquapeel/waterfacial/waterbrasie

Deze nieuwe exfoliërende technologie is uitermate geschikt voor de behandeling van acne en huidveroudering zonder het ongemak dat normaliter samen gaat met een peeling. Door water te gebruiken, koelt het het huidoppervlak af en creëert het geen warmte, waardoor de kans op ontstekingen wordt verminderd. Dit zorgt ook voor een minder op wrijving gebaseerde huidcontact, waardoor de peeling comfortabeler en pijnvrij wordt. De technieken van de waterpeeling exfoliëren terwijl ze de huid met vocht stralen, waardoor uitdroging wordt voorkomen en behandeld. Dit is een van de redenen dat de behandeling helpt bij het tegengaan van het zogenoemde aging. Samen met deze boost van hydratatie bevordert het de stevigheid en de contourlijn. De druk van de waterjet verhoogt bovendien de productie van collageen. Dit komt omdat de huid reageert op de massage en subtiel sterker en gezonder wordt. Daarnaast creëert de afbladderende zoute nevel microscopisch kleine openingen in de opperhuid die helpen zuurstof in de huid te duwen, waardoor de huid bijna meteen voller en steviger aanvoelt.

Do it yourself Aqua/Hydra/Waterpeel

Je kunt ook jezelf een aquapeel facial behandeling, aquafacial of waterpeeling geven met met de I can do Hydra van I can do beauty. Deze behandeling kun je veilig bij jezelf toepassen, bijvoorbeeld in kuurverband. Met een kuurverband bouw je de resultaten geleidelijk op en haal je de beste resultaten. Net als de microdermabrasie behandeling kun je deze I can do Hydra behandeling nog combineren met jouw wensen zoals een lift techniek met I can lift voor het liften van de huid waardoor strakkere contouren ontstaan.

3. Chemische peeling

Een chemische peeling is een huidvernieuwingsproces waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht om de bovenste lagen te verwijderen. De vernieuwde huid na een chemische peeling is gladder en ziet er jonger uit. Chemische peelings worden gebruikt om rimpels, huidverkleuring en littekens te behandelen – meestal op het gezicht. Een chemische peeling kan alleen worden gedaan of in combinatie met andere cosmetische ingrepen. Chemische peelings kunnen worden gedaan op verschillende diepten – licht, medium of diep – afhankelijk van het gewenste resultaat. Elk type chemische peeling gebruikt een andere chemische oplossing. Diepere chemische peelings leveren dramatischer resultaten op, maar brengen ook langere hersteltijden met zich mee.

Waarom is deze behandeling zo populair?

Een chemische peeling kan worden gebruikt om verschillende huidproblemen te behandelen. Afhankelijk van de problemen die u met de procedure aanpakt, kiest u een chemische peeling in een van de volgende drie diepten:

Lichte chemische peeling.

Een lichte (oppervlakkige) chemische peeling verwijdert de buitenste laag van de huid (opperhuid). Het kan worden gebruikt om fijne rimpels, acne, ongelijkmatige teint en droogheid te behandelen. Mogelijk hebt u elke twee tot vijf weken een lichte chemische peeling – afhankelijk van uw gewenste resultaten.

Medium chemische peeling.

Dit type chemische peeling verwijdert huidcellen uit de opperhuid en uit delen van het bovenste deel van je middelste huidlaag (dermis). Een medium chemische peeling kan rimpels, acnelittekens en een ongelijkmatige teint behandelen. U kunt een medium chemische peeling na drie tot negen maanden herhalen om de resultaten te behouden. 

Diepe chemische peeling.

Een diepe chemische peeling verwijdert huidcellen uit de epidermis en uit delen van de middelste tot onderste laag van je dermis. Uw arts kan een diepe chemische peeling aanbevelen als u diepere rimpels, littekens of precancereuze gezwellen heeft. Een diepe chemische peeling kan slechts één keer worden uitgevoerd.

I can peel behandeling

Wil je jezelf gaan peelen dan kun je het beste met een lichte peelingen beginnen. Hiermee voorkom je pigmentverschuivingen en andere bijwerkingen. Lees meer op I can Peel voor het beginnen met peelingen.

Conclusie welke schoonheidsbehandeling is het beste

Aan elke behandeling zitten voordelen en nadelen. Voor de meeste huidtypen is te zeggen dat met waterbrasie/aquafacial/waterfacial veilig de beste resultaten worden bereikt, ook voor thuisgebruik. Wil je meer resultaat dan kun je deze behandeling uitbreiden met sterke peelingen en lift technieken.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart