I CAN DO MICRO

Hoe werkt microdermabrasie?

Microdermabrasie is een (mechanische) peeling welke dode huidcellen verwijdert waardoor de conditie van de huid verbetert.

Microdermabrasie betekent om precies te zijn ‘huid (derma) afslijpen (brasie) op micro-niveau’. En dat is exact wat je bij jezelf gaat doen met een I CAN DO MICRO behandeling bij jezelf. Tijdens je behandeling zuigt het apparaat je huid op langs kleine kristallen. Hierdoor ‘schuren’ de kristallen de laag met dode huidcellen weg. Als resultaat komt de huidlaag hieronder aan de oppervlakte te liggen.

Microdermabrasie verbetert je gehele huid en zorgt voor een perfect conditie. Direct nadat je jezelf voor het eerst behandelt ziet je huid al stralender, egaler en maakt het een frissere uitstraling.

Algemeen

I can do Micro verbetert de huid

Een gezonde en jonge huid vernieuwt zich iedere 30 dagen. Deze natuuurlijke peeling is een huideigen eigenschap. Ouderdom, bepaalde omgevingen, huidaandoeningen en ongezonde (eet)gewoontes verstoren dit natuurlijke proces. Hierdoor vernieuwt de huid zich dan minder snel en er blijft een onnatuurlijke hoeveelheid dode huidcellen aanwezig. Als gevolg begint de huid er dan valer en niet egaal meer uit te zien.

Een I CAN DO MICRO behandeling verwijdert de bovenste huidlaag en verbetert de conditie van de huid. Hierdoor is een I CAN DO MICRO behandeling ook een ideale basis voor meer I CAN DO BEAUTY behandelingen.

Welke huidproblemen kunnen een I CAN DO MICRO behandeling oplossen?

I CAN DO MICRO is voor de meeste huidtypen geschikt. Maar, bij bepaalde huidproblemen mag je deze behandeling niet zomaar ondergaan, hij is dan ook voor de meer gevorderde I CAN DO BEAUTY specialist. Tijdens een analyse kun je bekijken of deze behandeling geschikt is voor jouw huid.

I CAN DO MICRO is geschikt voor het oppakken van huidproblemen en -aandoeningen als:

 • Pigment verstoringen
 • Verstopte poriën
 • Vale huid
 • Droge huid
 • Verslapte huid
 • Rokershuid
 • Ondiepe rimpels en fijne lijntjes
 • Acne littekentjes
 • Milia (gerstekorrels)
 • Striae en andere littekens
 • Vette huid en acne
 • Huidbeschadigingen door de zon

I CAN DO MICRO ADVANCED

Naast de standaard I can do MIcro behandeling kun je deze ook uitbreiden. Tijdens je behandeling breng je bijvoorbeeld een serum met effectieve werkstoffen op jouw huid aan. Deze stoffen masseer je vervolgens zelf diep in je huid. Een perfecte combinatie, omdat je huid deze ingrediënten nu beter opneemt.

Hoe verloopt een I CAN DO MICRO behandeling?

Het is belangrijk dat je eerst je huid schoon en make-up vrij is. Daarom reinigen we uw huid eerst met de milde gezichtsreiniger uit de huidverbeteringslijn Beauty by Dorien. Hierna brengen we een enzympeeling op de huid aan. De enzymen in deze gel brengen dode huidcellen naar de oppervlakte.

Tijdens de behandeling beweegt onze schoonheidsspecialist de kop van het apparaat in gelijkmatige banen over uw huid. Het kopstuk van het apparaat zuigt uw huid vaccuüm en blaast gelijktijdig zeer fijne kristallen op de huid. Dit geeft een licht schurend effect en zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd. Het zuigend effect van het apparaat zorgt daarnaast voor betere doorbloeding van de huid. Bovendien stimuleert het de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Nadat alle kristallen van de huid zijn verwijderd, brengen we het Perfect Night masker op de huid aan. Dit masker bevat hyaluronzuur dat de vochtbalans herstelt en de huid kalmeert. Daarnaast biedt het masker bescherming van de toplaag van de huid. Het Perfect Night masker is een leave-on masker dat niet afgespoeld hoeft te worden.

Uit hoeveel behandelingen bestaat een I CAN DO MICRO kuur en hoevaak kan ik het doen?

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft voor een optimaal resultaat verschilt per persoon. Leeftijd en de huidconditie spelen een belangrijke rol. Naarmate we ouder worden, verloopt de celdeling trager. Hierdoor zijn er vaak meer behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Eventuele huidaandoeningen zijn bepalend voor de intensiteit waarmee de behandeling wordt uitgevoerd. Met de I CAN DO BEAUTY ANALYSE analyseer je jouw huid en krijg je een advies.

Na de I CAN DO MICRO behandeling

Na de behandeling kan jouw huid er enigzins rood uitzien of trekkerig voelen. Dit is volkomen normaal en trekt binnen enkele uren tot  in het ergste geval dagen weg. Wij raden je sterk aan om in deze dagen na de behandeling direct zonlicht te vermijden. Om de huid extra goed tegen de zon te beschermen, adviseren wij om een zonnebrandcrème met hoge factor aan te brengen. Enkele dagen na de behandeling kunnen er plaatselijk schilfers en kleine wondjes tevoorschijn komen. Dit hoort bij het huidvernieuwingsproces. Probeer je huid met rust te laten en er niet aan te zitten. Je huid herstelt zich vanzelf.

Resultaten

Tijdens de behandeling zijn dode huidcellen verwijderd en is de doorbloeding van huidcellen gestimuleerd. Hierdoor ziet de huid er na de eerste behandeling al frisser, gezonder en egaler uit. Dankzij de aanmaak van collageen voelt de huid sterker en gehydrateerd aan.

Voor het meest optimale resultaat adviseren wij om een eigen kuur van een aantal behandelingen te doen. Na een uitgebreide microdermabrasie kuur kan de behandeling regelmatig worden herhaald om de huid in goede conditie te houden. Na een kuur van een aantal behandelingen kunnen littekens minder zichtbaar worden, rimpels en lijntjes vervagen en poriën kleiner worden.

I CAN DO BEAUTY LEVEL: gevorderd

Deze behandeling is NIET voor de beginnende I can do beauty specialist. De behandeling is meer complex, lees: “er kan meer fout gaan” dan de Beginner I can do beauty behandelingen.

I CAN DO MICRO Apparaat

Bij I CAN DO BEAUTY hebben we 2 toestellen voor I CAN DO MICRO. Beginners en gevorderd. Let op, beide apparaten zijn voor gevorderde selfbeauty specialisten, de een is echter meer uitgebreid.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart