7 externe beauty tips


Drink groene thee

“Als je teint rood of vlekkerig is, kunnen de ontstekingsremmende eigenschappen van deze thee rustgevend zijn”, zegt Andrea Cambio, een dermatoloog in Cape Coral, Florida. “Iced is het beste omdat warme dranken roodheid en andere symptomen van rosacea kunnen verergeren.” Een ander voordeel: het epigallocatechine-gallaat (EGCG) in groene thee kan volgens sommige experts helpen de vernietiging van collageen te voorkomen die leidt tot rimpels en door de zon veroorzaakte DNA-schade in de huid (denk aan lijnen en verkleuring). Overweeg thee te zetten voor je ochtendmok koffie. Wil je meer weten over gezonde beaty voeding? Lees dan beauty en voeding.

Houd stress onder controle.

Het richt schade aan bijna elk deel van uw lichaam, inclusief uw huid. In een studie uitgevoerd aan de Stanford University ontdekten onderzoekers dat studenten die zich gestrest voelden tijdens de examentijd ernstiger acne-uitbarstingen hadden dan degenen die minder onder druk stonden. Dat komt omdat stress de lichaamsproductie van hormonen zoals cortisol verhoogt, wat de huid vettiger kan maken en het vermogen om acne-veroorzakende bacteriën te bestrijden kan verminderen, zegt Lisa Donofrio, een associate clinical professor of dermatology aan de Yale University School of Medicine. Om dat stressgevoel onder controle te houden, kunje regelmatig stressmanagementtechnieken, zoals yoga, diep ademhalen en meditatie oefenen. Dit ‘kan aandoeningen zoals acne, psoriasis, rosacea en seborrhea helpen’, zegt Donofrio.


Zorg voor frisse lucht altijd en overal.

Het vermijden van rokerige omgevingen is slim, aangezien ‘gewoon in de buurt zijn van rook kan leiden tot het vrijkomen van vrije radicalen die de huid beschadigen en veroudering versnellen’, zegt Diane S. Berson, een assistent-klinisch professor in de dermatologie aan het Weill Medical College van Cornell University, in New York City. Andere verontreinigende stoffen binnenshuis kunnen ook de huid nadelig beïnvloeden. Vervang het luchtfilter in uw afzuigkap regelmatig en als u met olie kookt, gebruik dan de ventilator boven uw bereik. Houd er ook rekening mee dat droge binnenlucht de huid kan uitdrogen en fijne lijntjes meer zichtbaar kan maken. Gebruik een luchtbevochtiger in uw slaapkamer om deze problemen te minimaliseren.

Gebruik gewone tandpasta

Tandpasta’s met ingrediënten die tandsteen onder controle houden of toegevoegde smaken, zoals kaneel, kunnen bijdragen aan een veel voorkomende huidaandoening die periorale dermatitis wordt genoemd. Het ziet eruit als puistjes, roodheid en schilfering rond de mond. Gebruik in plaats daarvan een basispasta van een goed merk.

Pas op met zuivel (als je acne hebt)

Uit onderzoek van de Harvard School of Public Health bleek dat tienermeisjes die veel melk drinken, bijna 30 procent meer kans hebben op acne dan degenen die minder drinken, en experts denken dat hetzelfde geldt voor volwassen vrouwen die vatbaar zijn voor ernstige puistjes. Verrassend genoeg lijkt magere melk een ergere dader te zijn dan volle melk. Wetenschappers begrijpen niet precies waarom melkproducten tot acne kunnen leiden, maar sommigen vermoeden dat de natuurlijke hormonen in zuivelproducten de schuld kunnen zijn, zegt Leslie Baumann, een dermatoloog in Miami Beach, Florida, die opmerkt dat zelfs biologische melk puistjes kan veroorzaken. Kwark, instantdrankjes voor het ontbijt en sorbet worden ook in verband gebracht met acne. Hoewel het terugdringen van zuivelproducten niet in zijn eentje een puistjesprobleem oplost, kan het een verschil maken voor mensen met ernstige puistjes, zeggen experts. (Als je dit advies opvolgt, zorg er dan voor dat je voldoende calcium binnenkrijgt uit andere voedselbronnen, zoals bladgroenten, of overweeg een supplement te nemen.)

Kies haarproducten op waterbasis

Sommige conditioners, evenals pommades, volumizers en stylingcrèmes, bevatten oliën of waxen die de poriën kunnen verstoppen en acne kunnen veroorzaken, vooral op het voorhoofd, de rug en de haarlijn. Zelfs als u ervoor zorgt dat u ze niet op uw huid krijgt, kunnen ze tijdens het douchen en zweten langs uw gezicht en lichaam lopen of worden overgebracht door uw kussensloop terwijl u slaapt. Zoek in plaats daarvan naar formules op waterbasis en vermijd die met minerale olie, bijenwas of microkristallijne ingrediënten.

Controleer je medicijnkastje

Sommige orale anticonceptie, antibiotica, vruchtbaarheidsmedicijnen en anti-epileptica kunnen puistjes veroorzaken, zegt Jerome Litt, een dermatoloog in Beachwood, Ohio. anti hoest, diuretica (plaspil) en sommige antidepressiva kunnen een droge huid veroorzaken. En bepaalde antibiotica, diuretica en diabetesbehandelingen kunnen je kwetsbaar maken voor schade door de zon. “Als je merkt dat je huid meer reageert terwijl u een bepaald medicijn gebruikt, neem dan contact op met uw arts”, zegt Litt. ‘Het kan zijn dat hij of zij de dosering kan verlagen of u kan overschakelen op een ander medicijn.’

Wil je meer weten over beauty voor jezelf? Kijk dan onze behandelingen als I can do Hydra of I can do Micro over wat je zelf als eigen specialist kunt doen voor jouw huid.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart