6 te vaak vergeten beauty tips

1 Vochtig houden

We kunnen dagenlang discussiëren over hoeveel stappen een huidverzorgingsroutine echt nodig heeft, maar moisturizer zal altijd een belangrijke sleutel zijn voor een gezonde huid, de hele dag…. elke dag. Daarnaast is ook belangrijk om te weten dat vochtinbrengende crèmes niet echt hydrateren, ze sluiten het gewoon in. Om dat cruciale vocht in de eerste plaats te krijgen, moet je gebruik crèmes of de juiste soorten oliën en breng alles direct na het douchen aan.

2. Gebruik retinoïden

Retinoïden zijn hoort bij de betere huidverzorging. Ze staan ook bekend als retinols, aha’s of retinaldehyde, maar je zult ze leren kennen als een redder van je huid. Ze verwijderen puistjes, maken de huid glad, verminderen rimpels, vervagen hyperpigmentatie en verhelderen de huid.

3. Altijd reinigen

Voor het verwijderen van oogmake-up, vooral waterdichte mascara, zijn er speciale producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de ogen. Sommige zachte gezichtsreinigers kunnen echter effectief alle make-up, ogen en gezicht verwijderen en de huid reinigen. Zorg er bij de algemene of “alles-in-één” reinigingsmiddelen voor dat ze geur- en kleurvrij zijn om irritatie van de ogen te voorkomen. Als je oogmake-up niet hoeft te verwijderen, kies dan een huidspecifieke reiniger. Gebruik bijvoorbeeld een olievrije reiniger voor een vette huid en een melkachtige of romige reiniger voor drogere huidtypes.

Het oorspronkelijke gebruik van een toner is om de pH van de huid weer normaal te maken. Het is ook handig om het reinigingsproces te voltooien, omdat het alle laatste sporen van make-up en resten van reinigingsmiddelen verwijdert. Sommige toners hebben zeer heilzame ingrediënten die bepaalde huidaandoeningen helpen. Zo helpt ethanol bij overtollige olie, terwijl melkzuur of ander alfahydroxyzuur (AHA) de huidtextuur helpen exfoliëren en glad maken.

4. Producten correct toepassen

20 seconden wat reiniger over de huid glijden en dan wat koud water op je gezicht sproeien, is niet zuiverend. Het lijkt misschien effectief, maar we garanderen u dat dit niet het geval is.

5. Respecteer de zon

Je moet elke dag van het jaar zonnebrandcrème dragen, regen of zonneschijn. Ultraviolette stralen zijn de oorzaak van een beschadigde huid. Het maakt niet uit of het warm weer of koud weer is, helaas worden zonnestralen niet tegen gehouden door wolken. Op bewolkte dagen worden namelijk enkel zichtbare zonnenstralen (maar geen UVB-stralen) geblokkeerd. De beste manier om de huid hier tegen te beschermen is met een goede zonbescherming.

6. Weet dat kussens de vijand kunnen zijn.

Als je na een lange dag thuiskomt in een comfortabel bed met zachte kussens, vergeet je gemakkelijk dat als ze niet schoon zijn, of zelfs de juiste stof, ze de oorzaak kunnen zijn van puistjes en een droge, jeukende huid. Slaap eens op een zijden kussensloop en verwissel hem één keer per week.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart